пятница, 18 мая 2012 г.

Про виїзд робочої групи з надання практичної допомоги сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах до м. Новомосковськ


Відповідно до розпорядження голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула від 26 березня 2012 року №Р-182/0/3-12 “Про вдосконалення соціальної роботи з сім’ями”, 16 травня цього року здійснено виїзд робочої групи згідно графіку до м. Новомосковська та Новомосковського району.
Станом на 15.05.12 р. на обліку Новомосковського міського центру соціальних служб перебуває 57 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, в них 111 дітей,  з них багатодітних сімей- 12, в них 42 дитини. На соціальному супроводі знаходиться 2 багатодітні родини, в них виховується 7 дітей.
Соціальний супровід сім’ї Тетяни Р. було визначено з вирішення наступних питань:
  • безвідповідальне батьківство;
  • відсутність державної соціальної допомоги, на яку мати має право;
  • профілактика негативних явищ (профілактика вживання матір’ю алкоголю). 
Під час здійснення соціального супроводу було вирішено такі питання:

  1. оформлено паспорт матері, ідентифікаційні коди матері, дітей;
  2. направлено матір на лікування в Дніпропетровський обласний наркодиспансер, де її проліковано від алкогольної залежності;
  3. 2-х старших дітей оздоровлено у санаторії «Солоний лиман»;
  4. оформлено відповідні виплати (допомога на дітей одиноким матерям, допомога по догляду за дитиною до 3-х років);
  5. оформлено статус багатодітної родини (отримано посвідчення, оформлено пільги на оплату за електроенергію);
  6. допомога у придбанні харчів, предметів гігієни, електроплитки, електрообігрівача, телевізора, пральної машинки;
  7. придбали за допомогою спонсорів дитяче ліжко, коляску, меблі ( стіл, стільці), приладдя для будівництва пічки, штори для вікон, одяг, взуття;
  8. допомога у погашенні боргу за електроенергію та її підключення.

Молодшу дитину було повернуто в сім’ю з будинку малюка, куди її було вилучено за особистою заявою матері, у зв’язку з тяжкими умовами проживання.
На сьогодні  мати займається оновленням електричної проводки у квартирі, побудувала пічку, планує переклеїти шпалери (вже придбані), встановити міжкімнатні та вхідні двері. Має потребу в придбанні холодильника.





Повідомлення про родину Юлії Н. було отримано 08.05.12 р. від Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді згідно звернення заявника благодійного фонду «Оазис» на «гарячу лінію» «Якщо ображають дитину».
Соціальний супровід визначено з вирішення наступних питань
оформлення реєстрації
оформлення державної соціальної допомоги, на яку сім’я має право;
надання гуманітарної допомоги (потреба в придбанні піни для задування розщелин в стелі, фарби для вікон  та дверей,  дитячого одягу, взуття, харчів, канцтоварів);

Ситуація на зараз: мати проходить медичний огляд ( флюорографію) для надання в організацію, яка буде сприяти в вирішенні питання оформлення реєстрації місця проживання; родину включено до соціальної акції « Разом з Вами!». Мати спілкувалася з робочою групою надворі. До помешкання запросила лише соціального працівника, який здійснює соціальний супровід, фотографувати будинок заборонила, зіславшись на те, що житло не є її власністю, а з господарями у неї не було попередньої домовленості на те, що сторонні люди будуть заходити у будинок. При спілкуванні мама підтвердила готовність до співпраці з соціальними службами. Проблема сім’ї - відсутність власного житла.



Комментариев нет:

Отправить комментарий